استفاده غیرمجاز از ملک مسکونی به عنوان ملک تجاری

folder_openمقاله
commentبدون دیدگاه
تمامی املاک و حتی زمین های ساخته نشده دارای کاربری مشخصی هستند که توسط شهرداری صادر شده و نشان دهنده نوع استفاده از آن ملک خواهد بود. کاربری های مختلفی وجود دارد که هر کدام بنا به هدفی نشان می دهند از ملک چه استفاده ای خواهد شد.

برخی از افراد ممکن است به صورت غیرقانونی و غیر مجاز شروع به انواع فعالیت های تجاری در املاک مسکونی بکند. این کار خلاف قوانین مربوطه است و با فرد خاطی برخورد خواهد شد. در این مقاله بررسی می کنیم در صورتی که از ملک مسکونی به صورت غیر قانونی استفاده های تجاری بشود چه اتفاقی می افتد. همچنین در انتهای مقاله به شما توضیح می دهیم در صورتی که قصد استفاده تجاری از ملک مسکونی خود داشتید باید از چه طریقی بدون مشمول مجازات شدن به هدف خود برسید. با ما همراه باشید.

منظور از کاربری در پروانه ی ساختمانی چیست؟

پیش از شروع بحث اصلی بد نیست در خصوص کاربری های مختلف که در پروانه ساختمانی مشاهده می کنید بدانید. طبق بند قانون در نواحی که نقشه جامع شهر مشمول آن می باشد، وظیفه ی شهرداری آن شهر می باشد که بر اساس ضوابط نقشه ی آن ملک و یا زمین مورد نظر، در پروانه ی ساختمانی و سند آن، نوع کاربری یا همان هدف استفاده از آن ملک عنوان و تعیین می کند. در این مورد صاحب ملک مجاز است فقط در کاربری قید شده در پروانه ی ساختمانی فعالیت در آن ملک داشته باشد و در صورتی که به هر نحو و صورتی اگر بهره برداری در آن ملک مورد نظر طبق کاربری تعیین شده انجام نشود، شهرداری طبق ضوابط قانون موظف به پیگیری این موضوع است و ای موضوع پیگرد قانونی دارد. برای نمونه اگر در پروانه ی ساختمانی یک ملک کاربری مسکونی قید شده باشد یعنی استفاده و بهره برداری از این ملک فقط در خصوص استفاده مسکونی می باشد. اگر صاحب ملک در هر حال و موردی، این ملک را تبدیل به یک محل کار کند یا از آن به عنوان یک مکان تجاری یا اداری استفاده و بهره برداری کند، در صورتی که شهرداری این موضوع را متوجه شود می تواند از راه قانونی این موضوع را تعقیب کند. همانطور که مستحضر هستید، کاربری کاربری به طبع از کاربری مسکونی ارزش بالاتری دارد به همین منظور بیش تر مردم سعی دارند ملک خود را تغییر کاربری بدهند و  بجای کاربری مسکونی از کاربری تجاری بهره مند شوند. ما در ادامه ی این مقاله به شما در باره کاربری مسکونی و کاربری تجاری و نحوه ی تغییر این دو به شما توضیحات کافی را ارائه می کنیم.

کاربری مسکونی

املاک و ساختمان هایی که کاربری مسکونی در پروانه ی ساختمانی و سند آن ها قید می شود فقط در خصوص اسکان دائم و موقت بهره برداری می شود و اجازه ی فعالیت های تجاری و اداری در این ساختمان را ندارید و نقشه داخل ساختمان به شکل یک خانه مسکونی که دارای آشپزخانه، اتاق خواب و سرویس بهداشتی و … می باشد. اگر بخواهیم بطور خلاصه و کلی بگوییم، یک ساختمانی که کاربری مسکونی دارد به یک فضایی گفته می شود که فقط مناسب سکونت خانوار خواهد بود.

کاربری تجاری و اداری

در قسمت قبلی ما درباره ی کاربری مسکونی به شما توضیحاتی را ارائه کردیم اما در این بخش بر خلاف قبلی ساختمانی که کاربری تجاری و اداری دارد مناسب فعالیت یک تاجر یا یک فرد شاغلی که در حوزه ی کسب و کار و اداری کار می کند می باشد. با توجه به پروتکل های وزارت کشور که تحت عنوان پروتکل نحوه محاسبه عوارض پذیره واحد های اداری، تجاری و صنعتی، گفته می شود. ساختمان هایی که کاربری تجاری را دارند، ساختمان هایی هستند که مشمول تبصره ی 24 زیر بند ماده 55 قانون شهرداری ها که قابل بهره برداری در حوزه ی کسب و کار و یا تجارت  باشند که در این صورت زیر نظر قانون نظام صنفی و یا بخش هایی که از قانون تجارت تبعیت می کنند فعالیت می کنند.

قانون عدم تغییر کاربری

با توجه به قوانین و ضوابط شهرداری برای ساخت یک ملک در قدم اول باید یک مجوز برای آن صادر شود که کاربری آن ساختمان و یا ملک مورد نظر حتما بطور دقیق در آن قید شود. این مجوزی که صادر شده است، پروانه ی ساخت نام دارد که فرایند دریافت آن باید پیش از شروع عملیات ساخت باید صورت بپذیرد. البته بد نیست بدانید علاوه بر اینکه کاربری ملک باید بطور دقیق در پروانه ساخت قید شود، شهرداری طبق ضوابط موظف می شود که بطور مستمر و مداوم بر تغییر کاربری ملک مسکونی و تغییر کاربری ملک تجاری نظارت کند و همچنین از وقوع فعالیت های غیر قانونی و خلاف عرف، ممانعت کند. در ادامه به شما بگوییم که در صورتی که مالک از راه غیر قانونی تغییر کاربری انجام دهد این منظور همراه با تخلف خواهد بود و مجازات سنگینی از جمله جریمه ی نقدی و حبس را به همراه خواهد داشت. پیرو این موضوع در صورتی که تخلفی که شخص مالک انجام داده باشد اثباط شود، شخص متخلف که مالک یا مستأجر می باشد، مرتکب تخلف شده است و در این صورت باید کمتر از دو ماه کسب و کاری را که شروع کرده است در ملک مذکور جمع آوری کرده و در صورتی که طبق نظر قانون اگر شخص مالک یا مستأجر که متخلف بوده است، از اجرای قانون ممانعت کند، محکوم به جریمه ی نقدی و همچنین حبس به مدت 6 ماه الی 24 ماه خواهد شد.

 

مبنای قانونی اصل «عدم امکان تغییر کاربری»

در تبصره 24 از ماده 55 قانون شهرداری که این تبصره در سال 1352 وضع شده است این موضوع ذکر شده است که شهرداری در نواحی شهری که برای آن نقشه جامع شهر تهیه شده است و طبق این بند شهرداری موظف شده است که ضوابط نقشه یاد شده را در پروانه های ساختمانی نوع بهره برداری یا همان کاربری ساختمان را در آن بطور دقیق مشخص کند. اگر طبق موارد قید شده در این بند، صاحب ملک بر خلاف موارد قید شده در پروانه ساختمانی در یک ناحیه غیر تجاری یا اداری، اگر صاحب ملک در آنجا بر خلاف قانون بره برداری کسب و تجاری دایر کند، شهرداری متکلف می شود که این موضوع را در پیگرد قانونی قرار داده و آن را در کمیسیون مقرر شده در تبصره یک ماده 100 این قانون مطرح کند و در صورتی که این موضوع برای کمیسیون ثابت شود که مالک یا مستأجر متخلف می باشند، به آن ها حد اکثر 2ماه فرجه می دهد که کسب و کار را تعطیل و جمع آوری کنند. مأمور اجرای این حکم نیرو های شهرداری خواهند بود که این تصمیم را اجرایی می کنند و کسی که به هر طریقی و روشی ازین تصمیم پیروی نکند و یا از انجام آن خودداری کند، به حبس شش ماه الی دو سال و همچنین جریمه ی نقدی محکوم خواهند شد و به نام قانون کسب و کار مجدد پلمپ و تعطیل خواهد شد.

بیش تر بخوانید:

راه حل مشکل چیست؟

در صورتی که قصد دارید از ملک مسکونی خود استفاده تجاری داشته باشید باید کاربری ملک را تغییر دهید. شما با طی کردن مراحلی می توانید کاربری ملک خود را از مسکونی به تجاری تغییر داده و بدون مجازات به کسب درامد از ملک خود بپردازید.

کارگشایی صداقت با داشتن چندین سال سابقه درخشان، بستری فراهم کرده است که با اجاره سند های قانونی و معتبر در بسیاری از مشکلات شما همراه شما باشد. شما با اجاره سند های قانونی می توانید از تمامی مزایای سند های ملکی معتبر بهره مند شوید و مشکلات مالی و حقوقی خود را با پرداخت درصد بسیار کمی از ارزش سند، برطرف کنید.
جهت دریافت مشاوره و راهنمایی در خصوص نحوه اجاره سند و شرایط آن تنها کافی است که با شماره های ۰۹۱۹۸۸۱۹۳۱۳ و ۰۲۱۶۶۰۵۳۵۴ تماس حاصل فرمایید.

Tags: , , , , ,

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

5 × 4 =

فهرست