مجازات فروش مال غیر

folder_openمقاله
commentبدون دیدگاه
ممکن است برای هر فردی این مسئله رخ دهد و بخواهد در خصوص فروش مال غیر و مجازات آن بداند . به همین دلیل در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم و تمام سوالاتی که در این خصوص دارید را پاسخ دهیم .

فروش مال غیر به چه معناست ؟

در ابتدا پیش از آغاز مبحث جرم فروش مال غیر بد نیست در خصوص اینکه انتقال و فروش مال غیر به چه معناست صحبت کنیم . در تعریف آن می توانیم بگوییم انتقال و فروش غیرقانونی و نا مشروع هر نوع مال متعلق به غیر و اشخاص دیگر ( چه عین مال موضوع انتقال باشد چه منفعت و سود آن ) توسط شخص و یا اشخاص دیگری که می تواند حقیقی و حقوقی باشد به شخص دیگر با سو نیت و مهیا نمودن مقدمات قبلی در قالب عقود به منظور به دست آوردن منافع مادی به ‌طور ناحق را جرم انتقال و فروش مال غیر می‌گویند .

معامله فضولی چیست و چه معنایی دارد؟

حالا که با جرم فروش مال غیر آشنا شدید وقت آن است که در خصوص معامله فضولی بیشتر بدانید . ممکن است برخی از افراد با تعریف درست معامله فضولی آشنا نباشیند به همین دلیل در این قسمت آن را تعریف کردیم . در تعریف آن باید بگوییم این معامله به دو شکل رخ می دهد . معامله فضولی در تعریف ساده به معنای معامله ای است که شخصی برای دیگری یا با مال دیگری صورت می دهد ، بدون اینکه نماینده او باشد و یا از آن شخص اذن و اجازه ای داشته باشد از طرف او انجام دهد . به این معامله ، معامله فضولی می گویند. همانطور که گفتیم معامله فضولی به دو شکل تقسیم می شود.  معامله فضولی ممکن است به صورت تملیکی یا عهدی باشد . در ادامه به بررسی این دو و تفاوت آن ها می پردازیم . در معامله فضولی به شکل تملیکی شخص بدون اجازه و اذن مالک اصلی اقدام به فروش و یا انتقال مال شخص دیگر و مالک اصلی می کند.
اما معامله فوضولی از نوع عهدی به چه معناست؟ شخص به حساب شخص دیگری متعهد می ‌شود که برای طرف دیگر معامله ، کاری بکند . به کسی که بدون نمایندگی و اذن برای دیگری معامله را تشکیل می ‌دهد در اصطلاح فضول و به طرف معامله او اصیل گفته می ‌شود . همچنین همانطور که پیشتر گفتیم به شخص دیگری که معامله برای او یا با مال او شده است ، غیر می گویند .

بیش تر بخوانید:
سند اجاره ای چیست؟

تفاوت معامله فضولی و فروش مال غیر در چیست؟

در قسمت قبلی با مفاهیم معامله فضولی و فروش مال غیر صحبت کردیم و شما با تعیف این مفاهیم آشنا شدید. اما ممکن است برایتان سوال باشد معامله فضولی و فروش مال غیر بسیار بهم شباهت دارند پس تفاوت آن ها در چیست ؟ و چرا این دو را از یک دیگر متمایز می کنند ؟ فروش یا انتقال مال غیر را توضیح دادیم ولی لازم است بدانید انتقال مال غیر نیز به معنای معامله ‌ای است که شخص بدون اذن و اجازه و با معرفی کردن خود به عنوان اصیل در معامله و فقط به منظور اضرار به غیر و بردن سود مادی اقدام به معامله می ‌کند که به دلیل مشهود بودن عنصر سو ‌نیت از عناصر جرم کلاهبرداری است . در حقیقت معامله فضولی دارای بافت حقوقی و انتقال مال غیر دارای بافت کاملاً کیفری است .

تفاوت کلاهبرداری و فروش مال غیر در چیست؟

مطمئننا تا الان برای شما هم بعد خواندن موارد فوق سوال شده است که آیا فروش مال غیر همان کلاهبرداری است ؟  تفاوت کلاهبرداری و فروش مال غیر در چه مواردی است؟  باید بگوییم انتقال و فروش مال غیر جرمی مستقل است و با کلاهبرداری فرق دارد ، اما نکته جالب این است که مجازات این دو جرم یکسان است . به طور خلاصه می توان گفت کسی که اقدام به فروش مال غیر می‌ کند به همه ‌ی مجازات‌ های کلاهبرداری که در ادامه این مقاله به بررسی آن می پردازیم ، محکوم می‌ شود . یعنی مواردی مانند حبس از یک تا هفت سال ، پرداخت جزای نقدی معادل مالی که به دیگری منتقل کرده است ، رد مال منتقل شده به صاحبش از جمله این مجازات ها است. در قسمت بعدی به طور مفصل مجازات جرم فروش مال غیر را بررسی می کنیم . با ما همراه باشید .

عوابق و مجازات انتقال و فروش مال غیر چیست؟

اما در نهایت می رسیم به بررسی این که مجازات انجام جرم انتقال و فروش مال غیر چیست و چه عوابقی برای فرد مسئول دارد ؟ قبل از ورود به بحث مجازات انتقال مال غیر گذری به یکی از اصول حقوق کیفری می زنیم . از اصول مسلم و پذیرفته شده حقوق کیفری نوین این است که صرف انجام عمل ناقض قانون جرم نیست یا سبب مسئولیت کیفری نمی‌ شود . بلکه تحقق جرم مستلزم وجود قصد مجرمانه است و قصد مجرمانه یعنی تعلق فعل و انفعال ذهنی مرتکب بر انجام عمل مجرمانه است و لازم است رفتار ارتکابی همراه با علم و اراده باشد . به طور خلاصه می توانیم بگوییم به دلیل اینکه اصل بر عمدی بودن جرایم است پس به تصریح قانون گذار نیازی ندارد . در مقابل این به دلیل اینکه غیر عمدی بودن جرایم خلاف اصل و استثنا است به تصریح نیاز دارد . در ادامه چند دلیل برای شما می آوریم که نشان می دهد جرم انتقال مال غیر از جمله جرایم عمدی محسوب می شود .

 

دلایل عمدی بودن جرم انتقال مال غیر:

در این قسمت با چند دلیل بررسی می کنیم و نتیجه می گیریم جرم فروش مال غیر عمدی است . اگر در خصوص موارد حقوقی کمی اطلاعات داشته باشید می دانید وجه مشترک بیشتر جرایم علیه اموال ، عمدی هستند . از طرفی جرم انتقال مال غیر از جمله جرایم بر علیه مال است . این موضوع یکی از دلایل عمدی بودن جرم انتقال مال غیر است . حتی خود مقنن در قانون مجازات انتقال مال غیر مصوب ۱۳۰۸ که رکن قانونی این جرم را تشکیل می‌دهد ، در چند مورد اشاراتی به عمدی بودن جرم انتقال و فروش مال غیر نموده است . اول اینکه در ماده ‌ی ۱ این قانون به روشنی بیان کرده است :

 علم شخص انتقال دهنده یا منتقل‌الیه بر اینکه مال مورد انتقال متعلق به غیر است ، شرط لازم برای تحقق جرم انتقال مال غیر است .

در ادامه مجازات فروش مال غیر باید بگوییم مقنن به طور شفاف در ماده یک قانون مجازات اعلام کرده است :

کسی که مال غیر را با علم به اینکه مال غیر است به نحوی از انحاء عینا یا نفعتا بدون مجوز قانونی به دیگری منتقل کند ، کلاهبردار محسوب و مطابق ماده ‌ی ۲۳۸ قانون مجازات عمومی محکوم می ‌شود .

وضعیت خریدار و گیرنده مال غیر به چه شکل است ؟

مبحثی که جا ماند و درباره آن چندان صحبت نشد وضعیت و تکلیف خریدار و گیرنده مال غیر است . یعنی بالاخره آن شخصی که اقدام به فروش مال و ملک شخص دیگر کرده است ، با کسی طرف حساب بوده و این معامله دو طرف دارد . اگر خریدار یا انتقال گیرنده از مال غیر بودن ملک خریداری شده آگاه باشد روند زیر اتفاق می افتد . مالک اصلی بعد از آگاه شدن از فروش ملکش اظهاریه ای مبنی بر مطلع کردن خریدار از مالکیت خود برای خریدار می فرستد و به خریدار یک ماه فرصت می دهد . اگر پس از یک ماه از اطلاع و دریافت اظهاریه مالک اصلی به اداره‌ی ثبت یا دفتر اسناد یا دفتر بدایت یا صلحیه یا یکی از دوایر دیگر دولتی تسلیم نکرده باشد ،  طبق قانون معاون جرم محسوب می شود . از طرفی هر یک از دوایر و دفاتر مکلف هستند در مقابل اظهاریه ‌ی مالک رسید بدهند و آن را بدون فوت وقت به طرف برساند .

کارگشایی صداقت با داشتن چندین سال سابقه درخشان، بستری فراهم کرده است که با اجاره سند های قانونی و معتبر در بسیاری از مشکلات شما همراه شما باشد. شما با اجاره سند های قانونی می توانید از تمامی مزایای سند های ملکی معتبر بهره مند شوید و مشکلات مالی و حقوقی خود را با پرداخت درصد بسیار کمی از ارزش سند، برطرف کنید.
جهت دریافت مشاوره و راهنمایی در خصوص نحوه اجاره سند و شرایط آن تنها کافی است که با شماره های ۰۹۱۹۸۸۱۹۳۱۳ و ۰۲۱۶۶۰۵۳۵۴ تماس حاصل فرمایید.

Tags: , , ,

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

12 + 13 =

فهرست