ملک بازداشتی چیست؟

folder_openمقاله
commentبدون دیدگاه
ملک بازداشتی موضوعی است که بسیاری از افراد درباره آن سوال دارند و قصد دارند اطلاعات بیشتر در خصوص آن به دست بیاوردند . به همنی تصمیم گرفتیم در این مقاله به بررسی جامع و کامل ملک بازداشتی بپردازیم . اگر شما هم قصدا دارید اطلاعات بیشتری داشته باشید با ما همراه باشید .

ملک بازداشتی ملکی است که به جهات قانونی توقیف شده و انجام معامله نسبت به آن ممنوع است. ممکن است شما  قصد فروش ملک بازداشتی و یا قصد خرید ملک بازداشتی را داشته باشید یا از افرادی باشید که ملکی را خریداری کرده و بعد متوجه شده اید ملک توقیف شده است . یا ممکن است ملکی به نفع شما بازداشت شده باشد و بعد متوجه شوید که مالک قصد فروش آن را دارد . در هر صورت شما در ابتدا نیاز دارید بدانید املاک بازداشتی چه املاکی هستند و چه قوانینی در خصوص آن ها وجود دارد ؟

بازداشت ملک یعنی چه؟

لازم است بدایند بازداشت یا همان توقیف ملک یعنی مقام قضایی به دلایل قانونی ، دستور جلوگیری از نقل و انتقال مالی را صادر می نماید . به این ترتیب با وجود آن که شخص همچنان مالک مال تلقی می شود ، اما اختیار نقل و انتقال ملک از او سلب می شود و دیگر اجازه معامله و تصرف بر ملک را نخواهد داشت .

ملک بازداشتی چیست؟

با توضیحات قسمت قبلی باید بگوییم املاک بازداشتی به املاکی گفته می شود که خرید و فروش آن‌ها به دستور مقامات قضایی ممکن نیست .به خریداران توصیه می شود قبل اقدام به انعقاد قرارداد ، به یک دفتر اسناد رسمی مراجعه و در خواست استعلام نمایند ، سپس در صورت نبود مانع قانونی ، به معامله ملک اقدام کنند. چرا که مشخصات املاک بازداشتی در دفتر مخصوصی در اداره ثبت اسناد موجود است و زمانی که استعلام ثبتی توسط دفتر اسناد رسمی صورت گیرد ، بازداشتی بودن ملک مشخص می‌ شود.

انواع ملک بازداشتی چیست ؟

ملک های بازداشتی انواع مختلفی دارند . می توان گفت دلیل بازداشت ملک اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که مدت زمان بازداشت ملک و نوع بازداشت ملک بر اساس دلیل بازداشت مشخص خواهد شد . در واقع بازداشت املاک با توجه به دلیل اجرای حکم ، به دو نوع موقت و دائم تقسیم می شود .

بازداشت موقت ملک :

گاهی املاک به دستور مقامات قضایی تا صدور حکم نهایی به صورت موقت بازداشت می شود . برای مثال املاکی که بابت ضمانت و کفالت از سوی مالک به مرجع قضایی معرفی می‌شود تا دادگاه به طور موقت شخصی را آزاد کند یا توقیف کردن ملک به عنوان تامین خواسته.  در این نوع از بازداشت ، املاک به صورت موقت در اختیار مراجع قضایی قرار گرفته و پس از تشکیل جلسات دادگاه و صدور حکم، در صورت رفع موارد قضایی ملک مورد نظر آزاد خواهد شد . از جمله مواردی که املاک به صورت موقت بازداشت می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • وثیقه قرار دادن ملک برای آزادی فرد محکوم برای مدتی زمان مشخص
  • توقیف ملک به منظور اطمینان از پرداخت بدهی توسط مالک (تامین خواسته)
  • وثیقه قرار دادن ملک برای ضمانت افراد

بازداشت دائم ملک :

در موارد بازداشت دائمی، ملک به طور کامل از اختیار و مالکیت مالک خارج شده و به نفع دولت مصادره می شود و بعد از طی مراحل قانونی ، جزو اموال دولتی محسوب می گردد و دیگر با صاحب قبلی باز گردانده نمی شود . این نوع املاک به سبب تخلف صورت گرفته در ملک یا نحوه به دست آوردن آن توسط دولت توقیف می شوند . این املاک حتی پس از تشکیل دادگاه و صدور حکم ، به نفع دولت به فروش رسیده و تمامی مزایای حاصله عاید دولت می گردد . مانند ملکی که محل تولید مشروبات الکلی بوده یا ملکی که از طریق پولشویی خریداری شده است. نکته ی مهم این است که تا پیش از تعیین تکلیف این املاک ، هر نوع معامله اعم از خرید و فروش نسبت به آن ها، باطل و غیر قانونی می باشد .

بیش تر بخوانید:

 

فروش ملک بازداشتی چه حکمی دارد؟

از لحاظ قانونی و کیفری با توجه به ماده 56 از قانون اجرا احکام و قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری قائل به وقوع جرم انتقال مال غیر و کلاهبرداری می باشند. ولی بنظر می رسد که که نقل و انتقال مال بازداشتی و توقیفی دارای عنوان کلاهبرداری و یا انتقال مال غیر نیست چون ملک توقیف شده هنوز از ملکیت صاحب آن خارج نشده است و البته هرچند ممکن است با زمانی کمی از تاریخی که ملک توقیف شده است به وسیله ی مقررات اجرای احکام یا اجرای ثبت به مالکیت شخصی که مال به نفع او توقیف شده است در آید و یا برای استیفای طلب به مورد مزایده گذاشته بشود. به نظر می رسد موضوع مشمول ماده 663 قانون مجازات اسلامی (بخش تعزیرات) گردد که مقرر داشته است: «هر کس عالماً در اشیاء و اموالی که توسط مقامات ذیصلاح توقیف شده است و بدون اجازه دخالت یا تصرفی نماید که منافی با توقیف ‌باشد ولو مداخله‌ کننده یا متصرف مالک آن باشد به حبس از سه ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.» در حال حاضر با توجه به مواد 104 و 100 قانون مجازات اسلامی جرم مداخله در اموال توقیفی از جمله جرایم قابل گذشت است. به هر روی بهتر است قبل از هر گونه خرید بویژه در مورد املاک،از در توقیف نبودن اموال مورد معامله اطمینان حاصل نمود. این مطلب در مورد شکایت فروش مال توقیف شده و اینکه فروش ملک بازداشتی چه حکمی دارد ،تدوین گردیده است.

چگونه املاک ثبت شده را بازداشت کنیم؟

با توجه به توضیحات قسمت قبلی حتما باید متوجه شده باشید که بازداشت املاک فقط توسط دولت صورت نمی گیرد و افراد نیز می توانند درخواست بازداشت ملک بدهند . پس لازم است بدانید یکی از مهم ترین موضوعات در خرید ملک بازداشتی این است که از رویه عملی بازداشت ملک آگاه باشیم .
با انجام 8 مرحله ی زیر ، املاکی که در اجرای ماده ی 22 قانون ثبت ، ثبت گردیده است ، بازداشت می شوند :

  • وصول دستور بازداشت از مراجع صلاحیت دار به اداره ثبت محل
  • دستور ثبت نامه در دفتر اندیکاتور و ارجاع به دفتر املاک بازداشتی به وسیله مسئول اداره
  • ارسال به بایگانی جهت ضمیمه نمودن پرونده و تحویل به دفتر املاک بازداشتی
  • بررسی و تهیه نامه بازداشت ملک بوسیله متصدی دفتر بازداشتی پس از احراز مالکیت
  • ثبت مراتب بازداشت در دفتر املاک و دفتر بازداشتی و اخبار در پیش نویس سند مالکیت و اصل سند در صورت ارائه سند و ممهور نمودن پیش نویس به مهر بازداشت
  • امضاء نامه بازداشت ملک و ثبت دفتر املاک و دفتر بازداشتی توسط مسئول مربوطه
  • صدور نامه بازداشت ملک از دفتر اندیکاتور
  • ارسال نامه همراه با سند به مرجع مربوطه

روش بازداشت املاک ثبت نشده چگونه است؟

در قسمت قبلی روش بازداشت ملک هایی را توضیح دادیم که ثبت شده اند . اما ممکن است شما با ملکی رو به رو بشوید که ثبت نشده باشد . در این زمان باید چه کرد ؟
املاک ثبت نشده، املاکی هستند که سند مالکیت ندارند و به آن ها املاک جاری نیز گفته می شود.  روش بازداشت این املاک نیز در مراحل زیر خلاصه می شود:

  • وصول دستور بازداشت از مراجع صلاحیت دار به ثبت محل.
  • دستور ثبت نامه در دفتر اندیکاتور و ارجاع به دفتر املاک بازداشتی بوسیله مسئول اداره.
  • ارسال به بایگانی جهت ضمیمه نمودن پرونده و تحویل به دفتر املاک بازداشتی.
  • بررسی و تهیه نامه بازداشت ملک بوسیله متصدی دفتر بازداشتی پس از احراز مالکیت.
  • امضاء نامه بازداشت ملک توسط مسئول اداره.
  • صدور نامه بازداشت ملک از دفتر اندیکاتور.
  • ارسال نامه به مرجع مربوطه.

کارگشایی صداقت با داشتن چندین سال سابقه درخشان، بستری فراهم کرده است که با اجاره سند های قانونی و معتبر در بسیاری از مشکلات شما همراه شما باشد. شما با اجاره سند های قانونی می توانید از تمامی مزایای سند های ملکی معتبر بهره مند شوید و مشکلات مالی و حقوقی خود را با پرداخت درصد بسیار کمی از ارزش سند، برطرف کنید.
جهت دریافت مشاوره و راهنمایی در خصوص نحوه اجاره سند و شرایط آن تنها کافی است که با شماره های ۰۹۱۹۸۸۱۹۳۱۳ و ۰۲۱۶۶۰۵۳۵۴ تماس حاصل فرمایید.

Tags: , , ,

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دوازده − 9 =

فهرست