شرایط بهره مندی از قانون آزادی زندانی با سند و وثیقه

folder_openمقاله
commentبدون دیدگاه
آزادی مشروط زندانی با قید وثیقه و به وسیله سند برای خیلی از افراد آشنا و ملموس است. این قانون برای برخی از افراد بسیار مهم و حیاتی است.

با وجود این قانون بسیاری از افراد که هنوز محکومیت آن ها اثبات نشده می توانند آزاد باشند. اما باید بدانید پذیرش سند جهت وثیقه برای آزادی زندانی مشروط به چند نکته می باشد. درست است که این قانون مفید و پرطرفدار است ولی شامل همه نمی شود. در ادامه قصد داریم به بررسی شرایط پذیرش سند جهت آزادی زندانی و موارد کاربرد این قانون بپردازیم.

دلیل وجود قانون وثیقه جهت آزادی زندانی

مجازات باید در هدف های متفاوت خود بیشتر از هر گونه مسئله‌ ای به اصلاح کردن مجرم توجه مورد نیاز و کافی را داشته باشد. فردی که به حبس محکوم می‌ شود و دوران محکومیت خود در زندان را سپری می کند، به آینده خود امیدوار است.

این فرد محتاج دست یاری و کمک برای بازگشت دوباره به اجتماع و ساخت دوباره و بهتر این آینده می باشد. به همین دلیل قابلیت شخص محکوم در سرعت بخشیدن به اصلاح خویش، وابسته به توجه کردن به موقعیت فعلی و سرنوشت خودش می باشد.

آزادی زندانی با سند و وثیقه در موارد بسیار زیادی موجب افزایش امید به زندگی و اصلاح زندانیان شده است.

شروط ارائه آزادی مشروط

همانطور که در ابتدا گفتیم برای قبول سند به عنوان وثیقه چند شرط وجود دارد که اگر مجرم شرایط لازم را داشت می تواند جهت آزادی مشروط خود وثیقه ارائه دهد. قصد داریم در ادامه به بررسی مهم ترین این شروط بپردازیم و آن ها را بررسی کنیم. اگر فردی شرایط زیر را دارا نباشد نمی تواند از این قانون بهره ببرد و به صورت مشروط و موقت از زندان آزاد شود.

شرط اول: نداشتن سابقه محکومیت کیفری

طبق قانون یکی از مهم ترین شروط پذیرش سند جهت آزادی مشروط این است که فرد سابقه کیفری نداشته باشد. اگر سابقه نداشته باشد می تواند به راحتی از وثیقه جهت آزادی خود استفاده کند.

هر فردی چنانچه مرتبه نخست می باشد که جرمی را مرتکب شده باشد و مجازات حبس برای او در نظر گرفته شده باشد،‌ این حق را دارد که در صورت دستور و حکم دادگاه مورد نظر از آزادی مشروط برخوردار گردد. (ماده 38 قانون مجازات اسلامی کشور ایران)

شرط دوم: طی کردن قسمتی از مجازات‌ زندان:

در  مواردی ارائه آزادی مشروط  وابسته به این شرط می باشد که فرد مجرم بخشی از مجازات حبس خود را سپری کرده باشد و پس از آن از سند جهت آزادی خود استفاده کند.

شرط سوم: نشان دادن حسن اخلاق و رفتار

اگر فرد زندانی در زمان حبس خود حسن اخلاق و رفتار خود را به درستی نشان دهد و در مدت زمانی که در حبس بوده دچار خطایی نشده باشد شامل این قانون می شود و میتواند دارای آزادی مشروط شود.

شرط چهارم: داشتن اطمینان کافی از عدم ارتکاب جرم

اگر به تشخیص مقامات برسد که فرد در صورت آزاد شدن دیگر مرتکب جرم نخواهد و این اطمینان را به دست بیاورد میتواند در لیست افرادی باشد که اجازه استفاده از سند جهت آزادی را دارند.

شرط پنجم: جبران ضرر و زیان شخص شاکی

اگر فرد زندانی دارای شاکی خصوصی بوده و ضرر و زیانی به آن فرد رسانده باشد برای داشتن اجازه استفاده از شرط باید رضایت شاکی را بدست آورد و ضرر و زیان آن فرد را جبران کند. در این می تواند از سند جهت آزادی زندانی استفاده کرد.

شروط بالا در قانون اساسی به صورت زیر نوشته شده است :

در ماده 38 قانون مجازات اسلامی ( اصلاحی 1377)، شرط نخستین جهت سود بردن از آزادی مشروط این می باشد که: «هر شخصی برای بار نخست به علت ارتکاب جرمی به مجازات حبس محکوم گشته باشد و نیمی از آن مجازات را سپری نموده باشد .

آزادی مشروط مشمول کدام جرم ها نمی شود ؟

شروط بالا از مهم ترین شروطی بود که در صورت داشتن آن ها فرد زندانی می توانست از قانون آزادی مشروط استفاده کند ولی افرادی هستند که موارد بالا را دارند ولی این قانون شامل حال آن ها نمی شود .

دلیل این اتفاق به جرم آن ها برمی گردد . برخی از جرائم هستند که با وجود دارا بودن تمامی شروط باز هم نمی توانند از این قانون استفاده کنند . یعنی استفاده از قانون آزادی مشروط علاوه بر شروط بالا به جرمی که مجرم مرتکب شده است نیز بستگی دارد

برای مثال می توان جرم زیر را بررسی کنیم. اگر فردی دچار قتل شود حکم آن قصاص می باشد ولی اگر فردی دستور به قتل کسی بدهد و قاتل طبق دستور آن فرد به قتل بپردازید کمی فرق می کند . در این صورت باز هم حکم فرد قاتل قصاص می باشد ولی برای فرد دستور دهنده نیز حکم حبس ابد صادر می شود . در این صورت فرد دستور دهنده با وجود داشتن تمامی شروط بالا نمی تواند از این قانون استفاده کند و قانون آزادی مشروط شامل حالش نمی شود .

چگونگی آزادی زندانیان که خود سند ندارند

اگر شما فردی را می شناسید که مشمول شرایط بالا بوده و می تواند از قانون آزادی زندانی بهره مند شود ولی صرفا به دلیل نداشتن سند نمی تواند از این قانون استفاده کند حتما ناراحت کننده است. در این زمان بدون اینکه فرد سند داشته باشد می تواند از قانون آزادی مشروط بهره مند شود .

در این زمان فرد می تواند از سند های اجاره ای بهره مند شود. سند های کاملا قانونی که تمام مزایای سند به عنوان وثیقه را دارا می باشند. موسسات و مجموعه های مختلفی اقدام به رفع مشکلات این افراد می کنند. یعنی افرادی که نیاز به سند دارند به افرادی که قصد اجاره دادن سند خود را دارند معرفی کرده و موجب آزادی زندانیان و یا دریافت وام و… می شوند.

بیش تر بخوانید:

کارگشایی صداقت نیز با همین هدف تشکیل شده است. شما می توانید به سادگی با کمترین هزینه ممکن سند مورد نظر خود را اجاره کنید و از تمام مزایای آن بهره مند شده و زندانی مورد نظرتان را آزاد کنید.

کارگشایی صداقت با داشتن چندین سال سابقه درخشان، بستری فراهم کرده است که با اجاره سند های قانونی و معتبر در بسیاری از مشکلات شما همراه شما باشد. شما با اجاره سند های قانونی می توانید از تمامی مزایای سند های ملکی معتبر بهره مند شوید و مشکلات مالی و حقوقی خود را با پرداخت درصد بسیار کمی از ارزش سند، برطرف کنید.
جهت دریافت مشاوره و راهنمایی در خصوص نحوه اجاره سند و شرایط آن تنها کافی است که با شماره های ۰۹۱۹۸۸۱۹۳۱۳ و ۰۲۱۶۶۰۵۳۵۴ تماس حاصل فرمایید.

Tags: , , , , , , , ,

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

4 × 1 =

فهرست