مراحل دریافت مجوز ساخت و ساز

folder_openمقاله
commentبدون دیدگاه
Construction permit

هر ساخت و سازی نیاز به دریافت مجوز دارد. فرق ندارد قصد ساخت آپارتمانی بر روی زمینی داشته باشید و یا تخریب و نوسازی یک ملک کلنگی را در نظر داشته باشید، به هر حال شما نیاز به دریافت مجوز ساخت و ساز خواهید داشت. در این مقاله به بررسی مراحل دریافت این مجوز می پردازیم. با ما همراه باشید.

مجوز ساخت و ساز ملک

در ابندا باید بدانیم مجوز ساخت و ساز چیست؟ مجوز ساخت و ساز یا پروانه ساختمان پرونده رسمی از شهرداری است که به مالک یا پیمانکار اجازه می‌دهد تا پروژه ساخت و ساز یا بازسازی را طبق چهارچوبی مشخص شروع کرده و ادامه دهد.

لازم است بدانید که هر گونه عملیات مروبط به ساخت و ساز بدون صدور جواز ساخت و ساز غیرقانونی بوده و توسط مراجع نظارت بر ساختمان متوقف خواهد شد. این استاندارها برای اطمینان از ایمنی صاحبان فعلی یا بعدی ساختمان در نظر گرفته ‌شده است.

بیش تر بخوانید:

سخت گیری بر روی مجوز ساخت و ساز دلایل متعددی دارد که می توان گفت مهم ترین آن ها اطمینان از ساخت و سازی قانونی مطابق با مشخصات فنی و رعایت اصول شهرسازی مطابق با آیین ‌نامه ‌ها و ضوابط طرح جامع شهری می باشد.

اما این موارد تنها دلایل ضرورت دریافت جواز ساختمان نیست. از دیگر دلایل می توان به بهره‌مندی از تسهیلات بانکی، بیمه شدن ساختمان و افراد مشغول کار در ساختمان، جلوگیری از بروز حوادث ساختمانی و استفاده از تجارب فنی و مهندسی در ساخت بنا اشاره کرد.

Construction permit

همیشه نیاز به مجوز ساخت و ساز داریم؟

سوالی که ممکن است بسیار پرسیده شود این است که آیا برای تمام عملیات مربوط به ساخت نیاز به دریافت جواز ساختمان داریم؟ در جواب این سوال باید بگوییم که همه پروژه‌های ساخت و ساز خانه و نوسازی به مجوز ساخت نیازی ندارد.

در عملیات نوسازی تنها زمانی که قصد اضافه کردن متراژ به بنا یا تغییرات عمده در ساختار ساختمان داشته باشید نیاز به مجوز ساخت و ساز دارید. در اغلب موارد تعمیرات و جایگزینی‌ های ساده می‌تواند توسط پیمانکاران حرفه‌ای یا خود صاحب‌ خانه و بدون درخواست مجوز ساخت انجام شود.

همانطور که گفتیم عملیات ساخت می تواند توسط پیمانکاران و حتی صاحب خانه انجام شود اما این موضوع در تمامی موارد قابل صدق نیست. توجه داشته باشید که ممکن است برخی از تغییرات ساخت و سازی که می‌خواهید انجام دهید نیاز به تأییدیه متخصص ساخت و ساز دارد و فقط توسط آن‌ ها قابل انجام است.

به‌ طور مثال کار کردن بر روی خطوط گاز توسط صاحب ‌خانه ممنوع است و در صورت بروز مشکل یا تغییرات باید به اداره گاز اطلاع دهد تا جهت انجام عملیات در مکان حاضر شوند و خود صاحب خانه به تنهای نمی تواند اقدامی در جهت تعمیر و نوسازی انجام دهد.

در نهایت لازم است بدانید الزامات و نکات موجود در مجوزها گسترده می باشد و برای هر منطقه به‌ صورت جداگانه تدوین می ‌شود. در نتیجه برای اطمینان از موارد مجوز باید به شهرداری منطقه ی خود مراجعه کنید و با آن ها در ارتباط باشید. زیرا برخی از مناطق برای کوچک ‌ترین تغییرات ساخت مثل حیاط سازی نیز به مجوز نیاز دارید و باید پیش از هر عملیات ساخت نسبت به دریافت مجوز ساخت و ساز اقدام کنید تا در نهایت به مشکل نخورید.

Construction permit

مراحل صدور مجوز ساخت و ساز

مجوز ساختمان طی مراحلی قابل دریافت می باشد و مراحل آن چندان سخت نمی باشد و به راحتی می توانید مجوز ساخت و ساز را دریافت کنید. برای گرفتن جواز ساختمان باید مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:

۱- تشکیل پرونده:

اولین مرحله از مراحل دریافت مجوز ساخت و ساز، تشکیل پرونده می باشد. در این مرحله مالک یا شخصی که از مالک وکالت دارد برای گرفتن جواز ساختمان باید درخواست مجوز ساخت را در شهرداری یا دفاتر خدمات الکترونیک شهر ثبت کند.

ثبت درخواست نیز به راحتی انجام می شود و تنها لازم است مالک اصل و تصویر سند مالکیت، اصل و تصویر کارت شناسایی معتبر مثل کارت ملی یا شناسنامه و همچنین برگه تسویه ‌حساب عوارض نوسازی و عوارض شهرداری سال جاری و سال‌ های پیشین را به شهرداری یا دفاتر خدمات الکترونیک شهر ارائه دهد و درخواست خود را به صورت کتبی در این مراکز ثبت کند.

۲- دستور صدور بازدید:

این مرحله دیگر به عهده مسئولان شهرداری می باشد و از اختیار مالک خارج می شود. بنابراین مسئول شهرسازی جهت بازدید به مکان احداث ملک مراجعه می‌کند تا ابعاد ملک، عرض خیابان و بنای ساختمان و مجاورین بنا و موارد دیگر را مورد بررسی قرار دهد.

لازم است بدانید این بازدید در صدور مجوز ساخت تعداد طبقه ‌های جدید ساختمان تاثیر زیادی خواهد داشت. به ‌طور مثال اگر متراژ خانه از یک مقدار مشخصی کمتر باشد جواز ساختمان برای بیشتر از چهار طبقه صادر نخواهد شد.

۳- بررسی گزارش مامور فنی و کاربری ملک:

مرحله بعدی بیشتر در شهرهای بزرگ مانند تهران انجام می شود. باید بدانید در این شهرها طرح تفصیلی اجرا می‌شود به این معناست که قوانین ساخت و ساز در هر نقطه شهر مشخص‌ شده است.

در این موارد کارشناس طرح تفصیلی کاربری ملک را در طرح جامع و تفصیلی شهر مشخص می‌کند. در این بررسی اگر مشخص شود که ملک در طرحی از طرح ‌های شهرداری قرار دارد این موضوع با دقت بیشتری بررسی‌ می شود تا مشخص شود که ساخت و ساز بنا با پروژه‌های عمرانی منطقه تداخل دارد یا خیر.

اگر مورد مطرح شده و عملیات ساختمانی مورد نظر تداخلی با پروژه عمرانی منطقه داشته باشد، باید مشخص شود که میزان تراکم آن به چه میزان بوده و سپس اصلاحات آن انجام شود.

۴- دستور نقشه:

پس از تمام بررسی ها و بازدید های کارشناسان شهرداری، دستور تهیه نقشه به مالک صادر می ‌شود. اگر می پرسید دستور نقشه چیست و چه اطلاعاتی را دربر دارد باید بگوییم، در دستور نقشه اطلاعاتی مانند ابعاد باقی ‌مانده ملک پس از اصلاحات مورد نظر شهرداری، مساحت زمین بعد از اصلاحات، تعداد طبقات و سطح اشغال‌ شده توسط هر طبقه ذکر می‌ شود.

بر این اساس حجم ساختمان یعنی تعداد طبقات و سطح اشغال هر طبقه بر طبق پهنه ‌ای که ملک در آن واقع ‌شده است و همچنین متراژ سند (نه متراژ موجودی زمین) و عرض‌گذر تعیین می ‌شود. در مرحله بعد دستور نقشه به مهندس معمار ارجاع داده می ‌شود.

۵- طراحی نقشه:

مرحله بعد از دستور نقشه، طراحی نقشه معماری برای ملک می باشد. باید بگوییم که این مرحله از مهم ترین مراحل صدور مجوز ساخت و ساز می باشد. دلیل آن نیز این است که حداکثر توانایی طرح به لحاظ متراژ، تعداد پارکینگ و کیفیت فضاها در آن ارائه می‌شود.

سپس بعد از طراحی نقشه معماری لازم است که نقشه به شهرداری یا دفاتر خدمات شهری ارسال شود تا بررسی شود. اگر نقشه معماری نیاز به اصلاح داشته باشد دفتر مهندسی ملزم به اصلاح نقشه می باشد و پس از اصلاح مجدد نقشه به دفاتر خدمات مهندسی ارجاع داده می ‌شود تا تاییدیه نقشه دریافت شود.

۶- پرداخت عوارض شهرداری:

مرحله بعدی پرداخت عوارض مربوطه می باشد. پس از تایید شدن نقشه معماری، واحد صدور مجاز ساختمان بر اساس متراژهای موجود در هر طبقه و نوع کاربری ساختمان، عوارض نوسازی و همچنین عوارض شهرداری را محاسبه و تعیین می کند. این مبلغ باید توسط مالک پرداخت شود.

۷- تهیه مدارک پیش ‌نویس:

مرحله هفتم از مراحل دریافت مجوز ساخت و ساز مربوط به تهیه مدارک پیش نویس می باشد. بعد از پرداخت عوارض شهرداری و دریافت تاییدیه اداره درآمد منطقه شهرداری مبنی بر پرداخت عوارض شهرداری و عوارض نوسازی، باید مدارک پیش‌ نویس آماده شود.

برای تهیه پیش‌ نویس خود مالک باید به دفاتر خدمات شهری مراجعه کند و فرم درخواست تعیین ناظر را تکمیل کند. سپس باید منتظر تماس و معرفی ناظر از سوی دفاتر خدمات بماند. بعد از تعیین ناظر، بین مالک و ناظر قراردادی بسته می‌ شود.

Construction permit

در مجموع مدارک پیش ‌نویسی که باید توسط مالک تهیه و به دفاتر خدماتی ارائه شود موارد زیر می باشد:

  • برگه سبز مهره شده ۴ رشته شامل سازه، معماری، برق و مکانیک
  • برگه سبز یا سهمیه ناظر به همراه قرارداد مالک و ناظر
  • برگ تعهد رعایت اصلاحیه و تأییدیه نما
  • فایل ‌های نقشه سازه، برق و نقشه مکانیک
  • چک لیست‌ های مبحث ۱۹ و ۶ بارگذاری و زلزله
  • برگه تعهد مشاوره ژئوتکنیک و تاییدیه خاک

۸- چاپ پروانه:

به آخرین مرحله از مراحل دریافت مجوز ساخت و ساز رسیدیم. در این مرحله بعد از تاییدیه نقشه ‌های چهار رشته و پروسه اخذ تاییدیه ‌های دفتر خدمات شهری و تاییدیه طرح تفصیلی بر و کف، به تاییدیه رئیس صدور پروانه ساختمان، معاون شهرسازی و معماری و در نهایت تاییدیه شهردار نیاز است که تمام این تاییدیه ‌ها به‌ صورت سیستمی انجام می شود و در نهایت پس از اتمام، پروانه ساختمان چاپ می‌ شود.

کارگشایی صداقت با داشتن چندین سال سابقه درخشان، بستری فراهم کرده است که با اجاره سند های قانونی و معتبر در بسیاری از مشکلات شما همراه شما باشد. شما با اجاره سند های قانونی می توانید از تمامی مزایای سند های ملکی معتبر بهره مند شوید و مشکلات مالی و حقوقی خود را با پرداخت درصد بسیار کمی از ارزش سند، برطرف کنید.
جهت دریافت مشاوره و راهنمایی در خصوص نحوه اجاره سند و شرایط آن تنها کافی است که با شماره های ۰۹۱۹۸۸۱۹۳۱۳ و ۰۲۱۶۶۰۵۳۵۴ تماس حاصل فرمایید.

Tags: , , , , , , ,

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

هجده + دو =

فهرست